Biljäkel

Återvände från stugan redan på onsdag, kände mig klar då. Åkte förbi mormor som vanligt och drack kaffe och fikade världens godaste bullar. Fatta att kvinnan är 90 och klarar sig själv. Otroligt!

Väl hemma hände väl inte mycket och på fredag åkte jag till jobbet för att göra bort lite saker och skicka in min kära dator som tjänat mig troget i tre år. Gick in på bussgods och lämnade in paketet och hoppade in i bilen för att göra resten av mina ärenden. Vred på nyckeln. Klick. Vred igen. Ingenting. S.T.E.N.D.Ö.D!! Vad gör man? Ringde Big som var i Kiruna och jobbade. Ringde farsan, morsan hade bilen och var i grannkommunen. Det var varmt som fan själv ute och jag kände att jag ville ställa mig på den upptagna gatan och bara skrika rakt ut.

Fick slutligen tag på tatueraren och hans kompis som var i närheten. Det provades knacka på startmotorer och annat men DÖD. Slutligen puttade dom igång den och den startade. Säkert är det startmotorn, generatorkol eller annat simpelt men jag kände där och då att jag fick nog. Biljäveln står och hånar mig på gården, fortfarande lika död idag som igår.

Jag scannar nätet på hyfsade bilar och ringde Big för att konsulta om Audi eller BMW är något för mig. Mina krav är billig att äga och köra och några år på nacken. Det finns hyfsade såna med några år på nacken. Helst vill jag ha en nyare Golf men jag tänkte vidga mig lite. Jag är alltså villig att tömma sparkontot och gräva fram ytterligare pengar bara för att slippa svammel. Jag kan omöjligt vara utan bil med hästen 1.2 mil bort och 4 km till närmsta affär.

Big svänger förbi efter jobb och kollar lite så då får vi se vad fan som händer. Är det enkelt så kan den få hänga med till nästa sommar. Är det något som tar tid och för mycket pengar blir det en ny. Tycker jag lagt ut nog mycket på den lilla räkan i år. Planen är att den ska kosta under 3000 i rep varje år och nu har den nog passerat den gränsen. Sen skulle den överleva till hästen dött så jag kan lägga dom pengarna på bil i stället. Det blir en hyfsat ny bil för dom pengarna. I värsta fall får den leva till nästa sommar medan jag lägger under ytterligare pengar för att få en rejäl handpenning på en nyare bil. Vill inte betala över 100 k för en ny medan hästkraken lever. Å andra sidan vill jag inte rackla ihjäl mig heller.

Det suger röv när biljäklaran inte bara funkar. Jag vill som mest vrida på nyckeln, tanka, byta däck två gånger per år och olja…sen ska den gå med eller utan missljud och rostfläckar. Bläääää.

Annonser

2 thoughts on “Biljäkel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s