En sån dag

Ni vet när det har snöat som bara fan i flera dagar. Blötsnö som fastnar stenhårt överallt och sen fryser fast. Det kan bli ganska höga drivor av sånt. Tänk er sedan en liten kombi med sådana där takräckesgrejer efter sidorna som gör att snön inte liksom rinner av. Så är det på min bil, eller var rättare sagt. Problemet är löst och nya större problem har uppstått.

Se bilfan framför er: en liten skrotbil, myyycket snö på taket som inte går att rubba. Sen ser ni upp mot himlen och ser solen spricka fram och så kör man ändå på rätt mycket värme i bilen. Okej? Vi byter scen nu och tänker fredag och eftermiddag och folk har svinmycket pengar efter årets fattigaste månad. Kläm in det i ett samhälle och så massa, massa, massa bilar…knaggliga vägar och hela den baletten.

Vi återgår till skrotbilen med snöhögstak. Värme uppifrån. Värme innifrån. Knaggliga vägar. Skaka, skaka, skaka lilla bilen. En korsning. Stanna bilen. Swooooosch hela snöhögen åker fram över framrutan och ner på motorhuven. Föraren kanske inte helt var i sina sinnes fulla där och då. Kan bero på bilkön bakom sig. Kan bero på viss stress och eventuellt jättenödig. Vindrutetorkare på! Inte bra…inte alls.

Kasta sig ut ur bilen, känner gubbar och tanter och killar och damer som svär åt miffot som stannat mitt i korsningen när dom vill hem. Kärringar vid ratten. Nåja ut gick jag föste ner hundra kilo snö på backen från vindruta och huv. Kör iväg och inse att det liksom är väldigt flammigt där framma, lite sol som ligger på och….taaaadaaa…döda vindrutetorkare! Ingenstans att köra åt sidan. Har ni hört om det där med att köra på gehör?

Svamla runt och sen hem och sen granngubben som kört fast utanför min gård. Putta, det gick inte. Bogsera fungerade bättre. Skotta släpkärra och så in.

Ungefär en sån dag var det. Vid det här laget borde jag ha: fixat stall, rakat muffen, gnugga bort lite brunt utan sol-ränder, dammsugit, handlat, filat fötterna och duschat. Borde…Känns bra det här. Lägger mig ner och självdör, alternativt kollar Blocket efter ny bil. En fet vit Audi kanske?

Annonser

2 thoughts on “En sån dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s